De watermaker specialist ROBWINK Serious Seatools
Kaapstanderweg 1-i
8243RB Lelystad
 


PRIJSLIJST  HOME OVERIGE  NIEUWS  DIENSTEN  CONTACT 
 Meer informatie, een offerte of bestellen? klik hier

Parasailor spinnaker

De Parasailor is een ware revolutie op het gebied van zeilen. De Parasailor is een spinnaker met winddrukgevulde vleugel die schoonheid, prestatie, veiligheid en zeilcomfort combineert.

Zeilen in optima forma; lees ook wat de diverse vakbladen over de Parasailor te meldden hebben. Lees verder over de filosofie achter dit zeil dat volgens het Duitse blad "Segeln" tot de belangrijkste honderd innovaties in de zeilsport ooit behoort!

parasailor 1

Het principe van de Parasailor

De Parasailor is door de firma ISTEC geheel nieuw ontwikkeld. Het zeil is een moderne spinnaker met een grensverleggende inzetbaarheid en is op weg een nieuwe standaard in de zeilsport te worden. De Parasailor kan door zijn speciale eigenschappen als traditionele spinnaker en daarnaast ook als gennaker gevoerd worden.

In een gat tussen het boven -en onderdeel van het zeil is een driedimensionale luchtdrukgevulde en a?rodynamische vleugel geplaatst die een vergelijkbare werking heeft van een parachute of surfkite. De vleugel van de Parasailor levert speciaal extra voortstuwing en lift waardoor de kracht op de masttop en spinnaker verminderd wordt met als resultaat dat de boeg minder in het water wordt gedrukt. De lijken van de Parasailor vallen hierdoor veel minder in dan bij traditionele spinnakers.

Uniek: Parasailor spinnaker

Een tweede opvallende verschijning van de Parasailor is de opening in het zeil. Enerzijds maakt deze het mogelijk dat de vleugel zijn werk kan doen. Anderzijds heeft de opening de functie van overdrukventiel. Een plotselinge vlaag kan niet uit een traditionele spi ontsnappen, wat vaak leidt tot gescheurde spinnakers of erger, het verlies van de tuigage. Bij de Parasailor kan een overmatig grote winddruk w?l ontsnappen, sterker nog, zij leidt tot meer voorstuwing en lift door de vleugel. De boot blijft stabiel en bestuurbaar en, even belangrijk, zeil en tuigage blijven heel!

De opening in combinatie met de vleugel leidt er daarnaast aan toe dat de Parasailor een veel groter bereik van inzetbaarheid heeft en daarmee iedere traditionele spinnaker of gennaker verslaat.

Materiaal en productie

De Parasailor wordt gefabriceerd met speciaal ontwikkelde materialen die een zeer lange levensduur combineren met een laag gewicht. Alle zeilen zijn volledig met behulp van computertechnologie ontworpen en doorgerekend. Dat was wel nodig ook, want in een Parasailor van 140 m2 zitten al gauw 650 onderdelen, zo'n vier keer zo veel als een traditionele spinnaker!

Bij de productie worden standaarden uit de luchtvaart gehanteerd, die samen met de materialen en het ontwerp een zeer duurzaam product opleveren. De fabriek die de Parasailor maakt is tevens producent van zeer bekende en kwalitatief hoogstaande paragliders, dus kwaliteit is verzekerd.

parasailor 2
 

Vaarcomfort

parasailor 5

Door de lift van de vleugel wordt een ontlasting van de druk op de boeg gerealiseerd. Uw schip is dus veel beter bestuurbaar en vaart rustiger, rolt en schommelt minder. Dat de opening in het zeil daarbij ook dienst doet als overdrukventiel bij plotselinge windvlagen draagt alleen nog maar bij aan een groter vaarcomfort. Het zetten en strijken van de Parasailor is een fluitje van een cent met de Istec-slurf met ovale koolstof trechter.

Veiligheid

parasailor 4

Tot de grootste risico's van spinnakerzeilen behoort het rollen, 'broachen' en zelfs platslaan van het schip. Sterke zeegang in combinatie met buiige winden kan - ook met een ervaren bemanning - leiden tot verlies van de spi en zelfs verlies van de volledige tuigage. Door de intelligente en gepatenteerde verschuiving van het zeildrukpunt bij de Parasailor worden deze risico's aanzienlijk verkleind.

Prestaties

parasailor 6

De Parasailor biedt als voorste zeil de mogelijkheid om met uitstekende prestaties slechts 1 zeil te gebruiken waar vroeger een aparte spinnaker en gennaker nodig waren.

De Parasailor is overal inzetbaar tussen van 70 en 180 graden windinval.

 

Een Parasailor kopen of uitproberen

Robwink is dealer van Parasailor spinnakers en kan u begeleiden van de selectie en aankoop van een Parasailor. Tijdens deze Parasailor-clinics (1 dag ? EUR 110,- p.p.) zullen alle aspecten van het zeilen op ruime koersen en voor de wind in de praktijk behandeld worden, evenals het zetten, bergen en de trim van de Parasailor. De deelnemers nemen actief deel en oefenen alle handelingen om ze goed onder de knie krijgen. Hierdoor krijgt u het vertrouwen om ontspannen, snel en veilig te gaan zeilen met de nieuwe standaard; de Parasailor.

Bij latere bestelling van de Parasailor worden voor maximaal 2 deelnemers de kosten van de clinic in mindering gebracht op de prijs van de Parasailor. Daarmee is de clinic dan gratis geworden! Natuurlijk kan in overleg met ROBWINK ook op uw eigen schip proefgevaren worden.

ol ol ol