De watermaker specialist ROBWINK Serious Seatools
Kaapstanderweg 1-i
8243RB Lelystad
 


PRIJSLIJST  HOME OVERIGE  NIEUWS  DIENSTEN  CONTACT 

Paratech sleepankers en zeeankers

 

Wat is een sleepanker? Vaart minderen in slecht weer.

Met een stormfok en het sleepanker uit hoeft u de boot bijna niet te sturen. Het sleepanker zorgt ervoor dat het schip niet van de golven af surft. De golven gaan nu onder de boot door en het sleepanker voorkomt dat u uit het roer loopt en dwarsslaat.
 

Wat is een parachuteanker of zeeanker? Een storm uitzitten.

Een jacht rijdt comfortabel een storm uit met een parachute zee-anker. De chute zorgt ervoor dat het schip met de neus de aankomende golven en wind opvangt. Drift is met een zeeanker minimaal, ongeveer 10 tot 15 mijl per etmaal. Een belangrijk criterium is dat de nylonlijn minimaal 110 meter lang moet zijn. De lijn zorgt voor het opvangen van schokgolven door de elasticiteit en lengte.
 
paratech sleepanker   Een reeks DELTA sleepankers die de bootsnelheid reduceren en de heftigste bewegingen verminderd. Het sturen vergemakkelijkt ook enorm, zodat de roerganger niet steeds achterom hoeft te kijken om de boot op koers te houden en voorkomt uitbreken.

De DELTA sleepankers zijn verkrijgbaar in 5 verschillende maten, voor alle jachten van 8 tm 21 meter.

Sleepankers worden altijd vanuit de spiegel van de boot gesleept met een lijn van minimaal 10 tot 15 keer de scheepslengte.

 
Een parachute-zeeanker, type Fastnet met
lanceerbuidel en lijn om binnen te halen,
die in tegenstelling tot sleepankers altijd
over de steven wordt uitgestroomd
 
 
ol ol ol